Stränder

 

Playa Cortina

Denna så kallade stenstrand ligger i närheten av Cartagena. Helt klart vår favoritstrand då vattnet är klart och stranden enbart består av runda mjuka stenar. En strand som passar till dykning, snorkling och att hoppa från höga klippor. Den på stranden liggande restaurang serverar dagsfärsk fisk men man kan även avnjuta en glass eller öl där. För att ta er hit kör ni mot sjukhuset i cartagena. Rakt fram i två rondeller sedan kommer ni fram till en rondell vid bunkerhamnen. Där tar ni av mot berget och kör uppför det. In i en tunnel. På andra sidan tunneln ser ni ljus….stranden.

Placeholder image Placeholder image Placeholder image Placeholder image
 

La Manga

Utan La Manga inget Mar Menor. La Manga är inte en strand utan en stranddyna. Två och en halv mil lång och på vissa ställen enbart hundra meter bred. Här kan man bada både i lilla havet men även i medelhavet, och detta på fem minuter. Ett måste första gången man besöker våra områden. Svenska fotbollslandslaget brukar vara här och träna på vintrarna.

Placeholder image Placeholder image Placeholder image Placeholder image
 

Los Narejos

Los Narejos är vår egna privata lilla strand. Nja så privat är den inte men det är den som ligger närmast oss och som vi brukar åka till då vi inte hittar på något annat. Här har Jose och Lena sin lilla strandrestaurang ”el Chiringuito” som är lite av ett tillhåll för många svenskar. Detta då det är en trevligt liten strandbar men även då Lena är svensk och en nära vän. Mat och dryck är precis det man förväntar sig på en strandbar och vattnet nedför är upp emot 35 grader på sommaren. Salthalten är lite högre än normalt så här sitter man oftast bara i det grunda vattnet och pratar och dricker läskeblask med sina vänner.

Placeholder image Placeholder image Placeholder image Placeholder image
 

Playa de mil palmeras

Om man vill vågsurfa och promenera längs en strandkant i flera kilometer är denna strand att rekommendera. Här har ni allt som bilderna i en resebroschyr visar. För egen del kan jag vara här ett par timmar och njuta men oftast är det för mycket folk. De med jämna mellanrum utplacerade strandhaken är dock välbesökta. Här finns hoppborgar och annan vattensport som barn och ungdomar kan tycka är roligt.

Placeholder image Placeholder image Placeholder image Placeholder image
 

Cabo de Palos

Här vill jag bo, sa min pappa när han besökte Cabo de Palos. Jag förstår vad han menar. Detta ÄR Spaniens kust från sin bästa sida. Här finns små vikar där allt ifrån två personer till tvåhundra personer får plats. Optimala snorkling och dykvatten och underbar utsikt. Oftast lugnt vatten men det blir genast djupt. Besök hamnen när ni ändå är där. Pittoreskt och mysigt.

Placeholder image Placeholder image Placeholder image Placeholder image
 

Portman

Av en ren slump upptäckte jag och Mia denna strand för ett par år sedan när vi kört fel. Vi ville se kanonerna som ligger i närheten men körde fel väg. Denna strand är helt svart. Vi kallade den lavastranden i början men nu kallas den svartastranden av oss. Troligtvis är det avlagringar från gruvdriften i närheten som har färgat sanden med mineraler. Helt klart godkänd och både bad och snorkling är i topp. Fina promenadstråk i närheten och Portmanfyren ligger direkt intill.

Placeholder image Placeholder image Placeholder imagePlaceholder image

Filmer

 

video

Redpants

video

Buried in stones

video

Black beach

© Peter Reindl 2019 All rights reserved